Veiligheidskleding

Veiligheidskleding
per pagina
 1. Printable Safety Softshell Gilet
  As low as € 43,50
 2. Veiligheidshesje Yoko kinder Hi-Vi
  As low as € 5,51
 3. Veiligheidshesje Yoko Hi-Vi Executive
  As low as € 12,10
 4. Reflecterend Blaklader Hooded sweatshirt Dames
  As low as € 60,50
 5. Regenjas Result Work-Guard Heren
  As low as € 57,70
 6. Veiligheidshesje Blaklader werkvest
  As low as € 84,35
 7. Veiligheidshesje Portwest Multifuctioneel uni
  As low as € 12,50
 8. Veiligheidshesje Yoko, uni.
  As low as € 6,00
 9. Veiligheidshesje Tricorp RWS vlamvertragend en anti statisch
  As low as € 24,15
 10. Veiligheidshesje Tricorp RWS vlamvertragend met ritsluiting.
  As low as € 16,81
 11. Blaklader Brandvertragende Winterparka Uni
  As low as € 484,00
 12. Blaklader Brandvertragende jas Uni
  As low as € 181,50
 13. Veiligheidshesje M-Wear verkeersvest RWS
  As low as € 20,40
 14. Reflecterend M-Wear Verkeersregelaarsvest Uni
  As low as € 12,00
 15. Overall HaVeP 5safety vlamvertragend heren
  As low as € 155,30
per pagina

Veiligheidskleding bestellen en bedrukken doet u bij Hanova Textiles.

Veiligheidskleding is feitelijk werkkleding met extra opties en functies, werkkleding met iets extra's dus. Hanova Textiles levert deze werkkleding, voor verschillende branches en toepassingen, vanuit een breed assortiment en kan deze desgewenst ook van een bedrukking voorzien.

Ook leveren wij vlamvertragende of reflecterende bedrukkingen.

De veiligheidskleding kan zorgen voor thermische isolatie of voor herkenbaarheid. Maar werkkleding kan ook bedoeld zijn om bescherming te bieden aan infrarood- en ultraviolet licht/straling, of aan vervuiling of iets anders.

Veiligheidskleding moet bestand zijn tegen zo veel mogelijk vormen van gevaar, zoals die volgens de risico- inventarisatie en evaluatie (RI&E) op de werkplek kunnen voorkomen. Dat kunnen spattende vonken zijn bij laswerk of gevaarlijke vezels bij asbestsanering.

Ook zichtbaarheid kan een eis aan veiligheidskleding zijn, bijvoorbeeld bij wegwerkers en bij de brandweer. Wanneer de werkgever op basis van de RI&E een keuze voor beschermende kleding heeft gemaakt, is het dragen ervan voor de werknemer verplicht.

De kosten die daaraan verbonden zijn komen geheel voor rekening van de werkgever. Lees hierover ons artikel, werkkleding en veiligheidskleding en de belasting.

Persoonlijke beschermingsmiddelen leveren wij ook via onze webshop PBMenzo.nl, waarin een uitgebreid assortiment, of via deze webshop in de categorie PBM.

Er zijn verschillende soorten van veiligheidskleding zoals: vlamdovende of vlamvertragende kleding, vloeistofdichte kleding voor het werken met vloeistoffen, wegwerpkleding voor werk in zeer stoffige ruimten of in ruimten met veel kleine deeltjes, zoals verfspuiterijen.

Signaalkleding is er voor situaties waarbij de werknemer goed moet opvallen, bijvoorbeeld bij werken langs de weg of bij het mogelijk te water raken.

Veiligheidskleding moet comfortabel zijn en mag niet hinderen. Het moet zo veel mogelijk op maat van de drager zijn gemaakt, waarbij er ook rekening mee moet worden gehouden, dat het vaak bovenkleding betreft.

Veiligheidskleding moet als het kan ook voldoende ventilerend zijn om te voorkomen dat de werkkleding van binnen vochtig wordt door transpiratie of te veel isoleert, zodat de drager oververhit raakt.

Het is belangrijk dat veiligheidskleding bij het aantrekken altijd schoon is, om langdurig huidcontact met vervuiling (bijvoorbeeld agressieve stoffen) of andere verontreinigingen te voorkomen. Dat geldt in het bijzonder wanneer de kleding bescherming moet bieden tegen chemicaliën. Dergelijke wegwerp veiligheidskleding wordt na afloop vaak afgevoerd als chemisch afval, terwijl andere kleding moet worden afgespoeld (bij asbest) of enkele malen gewassen kan worden.

Vanwege de enorme diversiteit is het niet mogelijk om alle modellen en soorten van beschermende kleding op deze website te vermelden. Wij hopen u met het onderstaande overzicht echter wel een goede indruk te geven.

Graag komen wij met u in contact voor het leveren en bedrukken van uw veiligheidskleding.